Curcan cu portocale

de mihaelar63 in Curcan, 13 Ian 2010 | 4340 vizualizari

 

asta am pregatit eu de revelion

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [aprox. 2 kg.]
  • 400 gr. bacon
  • 1 portocala
  • 1 rosie
  • 5 catei usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 400 gr. morcovi
  • 400 gr. ciupercute
  • 1 borcan porumb tanar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu portocale:


  1. pulpele de curcan se spala bine si se incresteaza [ vezi imagine] .

  2. se curata usturoiul si morcovii .

  3. se feliaza baconul si rosia .

  4. din zeama de portocala , ulei, piper, boia, busuioc ,sare se prepara o mixtura cu care se maseaza pupele de curcan .

  5. se impaneaza pulpele cu usturoi, bacon , felii de rosie .

  6. se pune intr-o tava cu morcovii +putina apa ,se acopara cu folie de aluminiu si se da la cuptor [220 grade C] timp de o ora .

  7. dupa ce se indeparteaza folia se pune porumbul si ciupercutele.

  8. se mai lasa la rumenit 30 min . [mai adaugati apa daca e necesar , stropiti cu sosul format ]

 

TIPS-URI

1

serviti cu piureu de cartofi simplu ,sosul format la friptura e suficient +salata verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

rivka 1

13.01.2010, 17:55

super super frumos, si ce farfurii frumoase ai mai mare dragul sa papi din ele...de unde le-ai gasit?
is fff frumoase!

mihaelar63 1

13.01.2010, 20:06

rivka imi place noua ta coafura
farfuriile , cele rosii cu flori le-am luat de la kaufland .referitor la reteta cred ca ar merge zeama chiar si de la 2 portocale .

Bunica 1

13.01.2010, 21:35

Ce buuuun ! Daca pregatesti multe bunatati e normal sa fii "bine crescuta " , nu ca eu as fi mai prejos. Felicitari pentru acest preparat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in sos de gutui si rozmarin