Tocanita cu ciuperci

de iolanda-elena in Curcan, 16 Dec 2014 | 2049 vizualizari

 

Buna,dragi bucatarasi!!

Azi va prezint o tocanita foarte buna ,cu ciuperci si carne,care se poate pregati si fara carne ,numai cu ciuperci ,daca o preferati de post.Este foarte buna daca o mancati impreuna cu mamaliguta calda.Acum aveti in meniu o tocanita de ciuperci de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci
  • 400g pulpa curcan
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • o lingura de faina
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ciuperci:

Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie

Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.

Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).

Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.

Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.

Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.

Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.

La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita cu ciuperci-0
Tocanita cu ciuperci-1
Tocanita cu ciuperci-2
Tocanita cu ciuperci-3

COMENTARII (11)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.12.2014, 12:56

Rocsi

Rocsi 1

16.12.2014, 21:57

Mmm, buna!

iri_iri

iri_iri 1

16.12.2014, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!