Tocanita cu ciuperci

de iolanda-elena in Curcan, 16 Dec 2014 | 2184 vizualizari

 

Buna,dragi bucatarasi!!

Azi va prezint o tocanita foarte buna ,cu ciuperci si carne,care se poate pregati si fara carne ,numai cu ciuperci ,daca o preferati de post.Este foarte buna daca o mancati impreuna cu mamaliguta calda.Acum aveti in meniu o tocanita de ciuperci de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci
  • 400g pulpa curcan
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • o lingura de faina
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ciuperci:

Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie


Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.


Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).


Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.


Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.


Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.


Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.


La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

16.12.2014, 12:56

Rocsi 1

16.12.2014, 21:57

Mmm, buna!

iri_iri 1

16.12.2014, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci- de post