Curcan cu smantana

de La Ancuta in Curcan, 25 Ian 2011 | 1941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura faina (optional)
  • 1 lingura bulion
  • 250 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu smantana:

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper.


incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile.


Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute.


Scurgem ciupercile si le adaugam peste carne. Adaugam apa cat sa acopere carnea.


Adaugam bulionul, cimbrul si frunza de dafin si lasam sa fiarba. Daca mai trebuie mai adaugam apa.


Cand carnea a fiert adaugam smantana si eventual o lingura de faina desfacuta in putina apa.


Adaugam usturoiul pisat, potrivim de sare si mai lasam sa dea cateva clocote.


Se serveste cald, noi am mancat cu mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:06

Prea bun si cu curcan , si cu ciuperci , si cu smantana , si cu mamaliguta , intrutotul pe gustul meu

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Roberta, Lia va multumesc

La Ancuta 1

26.01.2011, 19:26

Mihaela ma bucur ca este pe gustul tau.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor