Tartă cu carne de curcan

de sisterskitchen in Curcan, 25 Feb 2012 | 2495 vizualizari

 

Reţeta de astăzi şi-a aşteptat cuminte rândul timp de o lună de zile. Dar, iată că în cele din urmă am reuşit să recuperăm pozele pe care credeam că le-am pierdut :). După festinul de sărbători am făcut o tartă cu ce a mai rămas din curcan. Era păcat ca bunătatea asta de curcan să fie aruncat, aşa că am pregătit această tartă cu carne de curcan care a fost foarte apreciată si care s-a terminat rapid:D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 120 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 vârf de sare
  • 220 g făină
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • carne de curcan- noi am folosit resturile de la curcanul pregătit de Crăciun
  • 3 cartofi potriviţi
  • 4 ouă
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat,
  • 2-3 căţei de usturoi pisaţi bine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu carne de curcan:

1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.


2. Carnea de curcan deja pregătită la cuptor, se taie fâşii. Se pune într-o tigaie adâncă împreună cu cimbrul, sarea şi piperul. Se ţine pe foc mic timp de 10 minute.


3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert.


4. Într-un castron mare punem carnea, cartofii, 2-3 fire de cimbru, sare, piper, usturoi. Punem ouăle bătute bine cu 1 lingură de lapte şi amestecăm bine.


5. Aluatul se întinde şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Adăugăm carnea amestecată cu restul ingredientelor .


6. Presărăm caşcaval pe deasupra şi introducem tava în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 1 oră.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

iri_iri 1

26.02.2012, 08:14

sisterskitchen 1

26.02.2012, 11:16

diaconta 1

26.02.2012, 14:10

ce bunaciune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor