Tartă cu carne de curcan

de sisterskitchen in Curcan, 25 Feb 2012 | 4618 vizualizari

 

Reţeta de astăzi şi-a aşteptat cuminte rândul timp de o lună de zile. Dar, iată că în cele din urmă am reuşit să recuperăm pozele pe care credeam că le-am pierdut :). După festinul de sărbători am făcut o tartă cu ce a mai rămas din curcan. Era păcat ca bunătatea asta de curcan să fie aruncat, aşa că am pregătit această tartă cu carne de curcan care a fost foarte apreciată si care s-a terminat rapid:D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 120 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 vârf de sare
  • 220 g făină
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • carne de curcan- noi am folosit resturile de la curcanul pregătit de Crăciun
  • 3 cartofi potriviţi
  • 4 ouă
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat,
  • 2-3 căţei de usturoi pisaţi bine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu carne de curcan:

1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.

2. Carnea de curcan deja pregătită la cuptor, se taie fâşii. Se pune într-o tigaie adâncă împreună cu cimbrul, sarea şi piperul. Se ţine pe foc mic timp de 10 minute.

3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert.

4. Într-un castron mare punem carnea, cartofii, 2-3 fire de cimbru, sare, piper, usturoi. Punem ouăle bătute bine cu 1 lingură de lapte şi amestecăm bine.

5. Aluatul se întinde şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Adăugăm carnea amestecată cu restul ingredientelor .

6. Presărăm caşcaval pe deasupra şi introducem tava în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 1 oră.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banh mi cu carne de curcan (sandvis thailandez cu carne de curcan, pate si muraturi)