Ciocanele de pui cu legume la cuptor

de adasev12 in Pui, 17 Oct 2010 | 9109 vizualizari

 

n-aveam de gand sa postez reteta si nu am poze multe...dar , de fapt , nici nu aveam ce sa pozez mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 cartofi
  • cateva buchetele de conopida
  • 1 dovlecel
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ramurica mica de rozmarin
  • putin oregano
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu legume la cuptor:

ciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare pulpita si se introduc bucatelele prin ea.

intr-o tava se pune ulei de masline si putina apa, apoi se asaza pulpitele in mijloc iar pe margini se asaza legumele: cartofii i-am taiat in sferturi, dovlecelul cubulete, ardeii fasii , morcovii rondele, ( in prima poza lipseste conopida...am uitat ca ao am, am pus-o ulterior...) se stropesc legumele cu putin ulei si se presara pe ele vegeta .

se incinge cuptorul la 200 gr si se da tava la cuptor pt o ora si cam 15 min. in acest timp se mai intorc pulpitele iar legumele se mai stroipesc cu sosul din tava. in ultimele 15 min se potriveste caldura sa vina de sus, ca sa se rumeneasca carnita.

eu am mai facut si un orez simplu la friptura, doar cu apa si vegeta.

P.S. am uitat sosul de usturoi sa-l pozez....merge bine la orice tip de friptura, inclusiv la peste. o sa revin cu reteta sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Maftoul "cu pui- specific Palestinei