Ciocanele de pui cu legume la cuptor

de adasev12 in Pui, 17 Oct 2010 | 6001 vizualizari

 

n-aveam de gand sa postez reteta si nu am poze multe...dar , de fapt , nici nu aveam ce sa pozez mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 cartofi
  • cateva buchetele de conopida
  • 1 dovlecel
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ramurica mica de rozmarin
  • putin oregano
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu legume la cuptor:

ciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare pulpita si se introduc bucatelele prin ea.


intr-o tava se pune ulei de masline si putina apa, apoi se asaza pulpitele in mijloc iar pe margini se asaza legumele: cartofii i-am taiat in sferturi, dovlecelul cubulete, ardeii fasii , morcovii rondele, ( in prima poza lipseste conopida...am uitat ca ao am, am pus-o ulterior...) se stropesc legumele cu putin ulei si se presara pe ele vegeta .


se incinge cuptorul la 200 gr si se da tava la cuptor pt o ora si cam 15 min. in acest timp se mai intorc pulpitele iar legumele se mai stroipesc cu sosul din tava. in ultimele 15 min se potriveste caldura sa vina de sus, ca sa se rumeneasca carnita.


eu am mai facut si un orez simplu la friptura, doar cu apa si vegeta.


P.S. am uitat sosul de usturoi sa-l pozez....merge bine la orice tip de friptura, inclusiv la peste. o sa revin cu reteta sosului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adasev12 1

18.10.2010, 01:03

ela, mersi.pupici si tie

Corinuta 1

18.10.2010, 15:32

frumos arata!

adasev12 1

18.10.2010, 18:43

corinuta, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure de legume cu pulpe