Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

de RODIMUR in Pui, 6 Mai 2020 | 7707 vizualizari

 

Rețeta Mirelei, de pulpe cu cartofi la cuptor, mi-a făcut poftă de o mâncare tradițională deja, foarte bună și plăcută oricui, cu piure de cartofi cremos. Eu prefer partea inferioară a pulpelor, pentru că mi se pare mai gustoasă, deși are mai puțină carne. Preparate astfel, cu vin și usturoi la cuptor, ciocănelele sunt mai fragede, mai gustoase, mai plăcute. Eu nu le rumenesc prea tare, le las cu puțin sos, ca să fie moi și plăcute. Mi se pare că pulpele prea rumenite sunt cam uscate, de parcă s-ar transforma în câlți. Dar fiecare gătește așa cum îi place... Așa că dacă vă plac pulpele mai uscate, nu aveți decât să le țineți mai mult în cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocănele de pui
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 200 ml de vin alb, de calitate
  • 100 ml de apă
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • condimente pentru pui
  • cimbru
  • oregano
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat
  • Pentru garnitură:
  • piure de cartofi cu unt și smântână grasă
  • 1-2 fire de pătrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor:

Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.

Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.

Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei, cimbru, oregano și condimente pentru pui. Se întercalează feliile de roșii, între ciocănele și se adaugă feliuțele de usturoi.

Se adaugă lichidele: vinul, apa și uleiul de floarea soarelui, se pun crenguțele de cimbru și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Din când în când, se stropesc ciocănelele cu sosul din tavă, pentru a nu se usca și se întorc pe partea cealaltă.

Când ciocănelele s-au rumenit ușor și a mai rămas puțin sos în tavă se scot din cuptor și se servesc cu piure de cartofi cremos, pregătit între timp. Se poate decora farfuria cu frunze proaspete de pătrunjel, felii de roșii din tavă și cu 1-2 linguri de sos. 

Partea inferioară a ciocănelelor poate fi învelită în staniol, pentru igienă.

TIPS-URI

1

Curățați bine ciocănelele, înainte de a le spăla și găti.

2

Folosiți vin alb, de calitate, pentru ca ciocănelele să aibă un gust bun.

3

Întoarceți ciocănelele în tavă, ca să se gătească bine pe toate părțile și udați-le cu sos, ca să nu se usuce.

4

Dacă vreți ca pulpele să fie mai rumenite, țineți-le mai mult în cuptor.

5

Serviți cu orice garnitură vă place, cu murături asortate și cu salate de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

07.05.2020, 20:03

Rocsi și mie-mi place acest meniu, ușor și gustos... Mă bucur că avem opinii similare în această privință!

gaby_duceag 1

08.05.2020, 21:23

Fix pe sufletul meu!

RODIMUR 1

08.05.2020, 21:52

Mă bucur, Gaby, că-ți place...! Simplu și bun, nu-i așa...? Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel cu carne de pui,cartofi si ciuperci