Pui in sare

de vanilla in Pui, 26 Oct 2010 | 4035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • Un pui de 1-1,5 kg
  • • 1 kg de sare fina
  • • 100 gr de unt
  • • 1 lg de busuioc tocat si uscat
  • • 1 caciulie de usturoi
  • • Sare
  • • Piper
  • • 1 cartof
  • • 1 ceapa
  • • 1 morcov
  • • 3 lg de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sare:

Asta e din ciclu „mini-ferma de pui” de la tara...

Incepem prin  a face untul aromat. Se pune in mojar untul, usturoiul pisat, sare si piper si frecam totul pana cand obtinem o pasta  usor cremoasa.

Dupa ce am spalat si decongelat puiul, il masam pana la epuizare cu untul aromat. Pe sub piele, pe dinauntru si pe deasupra si oriunde mai ajungem cu manutzele...:))  Se umple apoi cu ceapa, morcov  si  cartof, si se coasa pe la orificii cu niste scobitori...ca sa nu iasa la servit prea cracanat :p

Dupa asta urmeaza o operatiune ce mie una mi-a dat un pic bataie de cap...si a cam rezultat si o tzara de mizerie in urma-i....

Din sare si putina apa facem un aluat , in care „imbracam puiu”  .  Mie imi place sa il inec in sare...si asta deoarece in timpul procesului de gatire, acesta se va inabusi in sare...iar la servit carnea va fi foarte frageda...Daca il atinge vreo briza de aer cald atunci va denii insa crocant...

Ungem tava cu ulei, punem puiul , si il dam la „bronzat” in cuptorul bine incins cam ptr. 1 ora.

Eu l-am servit cu cartofi copti cu unt aromat... A fost vedeta serii...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver