Pui in sare

de vanilla in Pui, 26 Oct 2010 | 1933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • Un pui de 1-1,5 kg
  • • 1 kg de sare fina
  • • 100 gr de unt
  • • 1 lg de busuioc tocat si uscat
  • • 1 caciulie de usturoi
  • • Sare
  • • Piper
  • • 1 cartof
  • • 1 ceapa
  • • 1 morcov
  • • 3 lg de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sare:

Asta e din ciclu „mini-ferma de pui” de la tara...


Incepem prin a face untul aromat. Se pune in mojar untul, usturoiul pisat, sare si piper si frecam totul pana cand obtinem o pasta usor cremoasa.


Dupa ce am spalat si decongelat puiul, il masam pana la epuizare cu untul aromat. Pe sub piele, pe dinauntru si pe deasupra si oriunde mai ajungem cu manutzele...:)) Se umple apoi cu ceapa, morcov si cartof, si se coasa pe la orificii cu niste scobitori...ca sa nu iasa la servit prea cracanat :p


Dupa asta urmeaza o operatiune ce mie una mi-a dat un pic bataie de cap...si a cam rezultat si o tzara de mizerie in urma-i....


Din sare si putina apa facem un aluat , in care „imbracam puiu” . Mie imi place sa il inec in sare...si asta deoarece in timpul procesului de gatire, acesta se va inabusi in sare...iar la servit carnea va fi foarte frageda...Daca il atinge vreo briza de aer cald atunci va denii insa crocant...


Ungem tava cu ulei, punem puiul , si il dam la „bronzat” in cuptorul bine incins cam ptr. 1 ora.


Eu l-am servit cu cartofi copti cu unt aromat... A fost vedeta serii...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

La Ancuta 1

26.10.2010, 23:36

nadina73 1

28.10.2010, 00:09

super

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 15:40

CE BINE ARATA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi la tigaie