Pui in sare

de vanilla in Pui, 26 Oct 2010 | 3912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • Un pui de 1-1,5 kg
  • • 1 kg de sare fina
  • • 100 gr de unt
  • • 1 lg de busuioc tocat si uscat
  • • 1 caciulie de usturoi
  • • Sare
  • • Piper
  • • 1 cartof
  • • 1 ceapa
  • • 1 morcov
  • • 3 lg de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sare:

Asta e din ciclu „mini-ferma de pui” de la tara...

Incepem prin  a face untul aromat. Se pune in mojar untul, usturoiul pisat, sare si piper si frecam totul pana cand obtinem o pasta  usor cremoasa.

Dupa ce am spalat si decongelat puiul, il masam pana la epuizare cu untul aromat. Pe sub piele, pe dinauntru si pe deasupra si oriunde mai ajungem cu manutzele...:))  Se umple apoi cu ceapa, morcov  si  cartof, si se coasa pe la orificii cu niste scobitori...ca sa nu iasa la servit prea cracanat :p

Dupa asta urmeaza o operatiune ce mie una mi-a dat un pic bataie de cap...si a cam rezultat si o tzara de mizerie in urma-i....

Din sare si putina apa facem un aluat , in care „imbracam puiu”  .  Mie imi place sa il inec in sare...si asta deoarece in timpul procesului de gatire, acesta se va inabusi in sare...iar la servit carnea va fi foarte frageda...Daca il atinge vreo briza de aer cald atunci va denii insa crocant...

Ungem tava cu ulei, punem puiul , si il dam la „bronzat” in cuptorul bine incins cam ptr. 1 ora.

Eu l-am servit cu cartofi copti cu unt aromat... A fost vedeta serii...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu pui in sos rosu