Ciocolată aromată

de Ade200 in Dulciuri, 10 Apr 2013 | 2663 vizualizari

 

O ciocolată plină de arome, uşor de făcut, bună pentru un cadou din inimă!

 

INGREDIENTE

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată aromată:

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.


Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.


Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.


Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.


Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată aromată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:05

Buna!

iri_iri 1

10.04.2013, 18:59

Ade200 1

14.04.2013, 17:33

Scuze, am scris de făină în loc de cacao!Se amestecă laptele praf şi cacaua ! Şi să ştiţi că mi se pare cea mai ca lumea dintre reţetele de ciocolată!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu rom, stafide si nuci