Ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 20120 vizualizari

 

Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 50 gr. cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci,nuca de cocos dupa preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.


Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.


Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.



Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.


Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...


1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.


2. cu foi de napolitana


3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana


4. bombonele cu fondant


5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele


6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)


7. rulada cu aceeasi crema de cocos

8. bomboane cu nuca macinata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adasev12 1

18.02.2011, 00:57

pare delicioasa...nu am facut niciodata...trebuie sa incerc si eu....

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:29

foarte tare, Miha! poti sa faci o gramada de combinatii

babi5 1

27.01.2014, 14:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos