Ciocolata de casa

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 19244 vizualizari

 

Un desert pe care l-am facut in multe variante si niciodata n-am dat gres in a satisface gusturile musafirilor...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 50 gr. cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci,nuca de cocos dupa preferinta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.


Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.


Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.



Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.


Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...


1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.


2. cu foi de napolitana


3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana


4. bombonele cu fondant


5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele


6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)


7. rulada cu aceeasi crema de cocos

8. bomboane cu nuca macinata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

18.02.2011, 00:57

pare delicioasa...nu am facut niciodata...trebuie sa incerc si eu....

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:29

foarte tare, Miha! poti sa faci o gramada de combinatii

babi5 1

27.01.2014, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Bomboane zi si noapte