Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

de madi_marin in Dulciuri, 1 Dec 2011 | 3211 vizualizari

 

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

 

INGREDIENTE

  • 45 g unt sau margarină
  • 80 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • coajă rasă de portocală şi mandarină
  • alune caju prăjite şi sărate Se face un sirop din apă şi zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju:

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi  laptele praf. În jumătate se adaugă laptele praf cu alune zdrobite şi coajă de citrice, iar în cealaltă jumătate laptele amestecat cu cacaoa ,  alune şi coajă de citrice. Se amestecă bine ambele compoziţii …..atenţie! nu cu mixerul că vor fi foarte vârtoase !….apoi se pun intr-un vas tapetat cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei să se usuce până a doua zi. Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti ca ciocolata sa nu iasa asa tare cum mi-a iesit mie, o puteti pune la frigider si atunci va ramane mai moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju-0
Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju-1

COMENTARII (47)

madi_marin

madi_marin 1

02.12.2011, 13:47

Ubulika.....multumesc....

Ramo81

Ramo81 1

02.12.2011, 21:29

Imi lasã gura apã

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 15:11

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05