Ciocolata de casa cu lapte condensat

de Brindusa in Prajituri, 22 Dec 2011 | 15238 vizualizari

 

De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata cu lapte condensat. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 400 ciocolata neagra, de 55 %
  • 400 ml lapte condensat 
  • 20 g unt
  • 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu lapte condensat:

Prajeste uscat alunele, in cuptor.

Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.

Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.

Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).

Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.

Tai-o bucati cu un cutit ascutit.

Ciocolata se poate pastra in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

alinutzika 1

29.12.2011, 15:49

arata super

VERONICA2607 1

14.02.2012, 09:14

felicitari...arata superb....vreau si eu....

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 16:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa