Ciocolata de casa cu nuca prajita

de Patricia Iordache in Prajituri, 1 Mar 2013 | 24324 vizualizari

 

Cu ocazia Martisorului, va servesc drept martisor o bucatica de ciocolata si va doresc o primavara extraordinara! :)

Am incercat de multe ori sa fac ciocolata de casa insa de fiecare data rezultatul nu a fost pe placul meu. De curand am gasit pe un site culinar aceasta reteta si sunt foarte incantata! Trebuie sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • - 350 gr. zahar tos;
  • - 100 ml apa;
  • - 100 gr. unt;
  • - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul);
  • - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime, nu cacao neagra);
  • - 1 fiola esenta vanilie;
  • - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite, stafide)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nuca prajita:

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. 

Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.

In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.

Pregatim o tava (a mea a avut 24*24 cm), o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara.   Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.  

Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.

Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.  

Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.

TIPS-URI

1

In loc de nuca prajita puteti adauga stafide hidratate in rom sau bucati de migdale prajite usor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată pentru măicuţa