Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide

de butoiaurora76 in Dulciuri, 9 Iul 2013 | 11993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt ciocolata alba:
  • 350 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • pt ciocolata cu cacao si alune:
  • 350 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide:

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinandu-se un sirop de consistenta mierii. Se opreste focul si adaug untul lasat in prealabil la temperatura camerei taiat in bucatele mici. Amestec sa se topeasca untul. Adaug apoi laptele praf in compozitie amestecand bine. La sfarsit pun esentele. 

A doua ciocolata se prepara la fel, singura deosebire fiind ca amestec laptele praf cu cacao.

Intr-o forma de chec pun o folie alimentara si torn primul strat de ciocolata cu cacao, apoi pun alunele de padure si stafidele si torn si ciocolata alba.

Se baga apoi la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

babi5 1

06.10.2013, 11:37

Sandie 1

05.10.2014, 17:26

Ai uitat sa treci la ingrediente cantitatea de cacao.

butoiaurora76 1

07.10.2014, 12:27

cacao pui din ochi in functie de cat de neagra vrei sa iasa. Eu am pus cam 60g.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa