Ciocolata de casa in foi de napolitana

de gaby_duceag in Dulciuri, 29 Dec 2011 | 5085 vizualizari

 

Nu am facut niciodata dulciuri pentru sarbatori fara a avea pe listuta si ciocolata de casa , insa este prima oara cand o fac in multe straturi. Pana acum alegeam o singura culoare sau doua intercalate de o foaie de napolitana.
In aceasta "forma" a fost de mare efect si a placut mult copiilor.
Diferenta prepararii siropului consta in faptul ca se fierbe un timp mai mic ,atat pentru faptul ca e necesar sa fie mai lichid pentru a inmuia foile cat si pentru a o putea manevra usor.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un pachet foi napolitana, mici
  • 500 gr lapte praf (recomand Raraul, e cel mai bun pentru ciocolata)
  • 30 gr cacao neagra
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 160 gr unt
  • o esenta rom
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Intr-un vas cu fund dublu punem zaharul si apa. Lasam sa se "imprieteneasca" :)) timp in care cernem laptele praf si-l impartim in mod egal in doua castroane. In unul adaugam cacaua cernuta.


Punem vasul cu zaharul la foc mic. Amestecam pana la topirea completa a zaharului (sa nu mai zarim deloc cristale ).Din acest moment mai lasam sa fiarba 2 minute! Asta daca doriti sa folositi multe foi de napolitana. Daca doriti s-o faceti fara foi o fierbeti 4, maxim 5 minute! iar daca o faceti doar cu 3 foi (deasupra, dedesubt si la mijloc) o fierbeti 3-4 minute.


Testati cu proba picaturii (lasand sa curga o picatura de sirop de pe lingura intr-o ceasca cu apa rece). Pentru ciocolata simpla biluta de sirop trebuie sa ramana intacta iar pentru cea in multe foi trebuie sa se imprastie dar totusi sa observati ca e un sirop destul de legat. Am incercat sa explic cat de babeste am putut :)).


Cand ati terminat cu siropul opriti focul, adaugati zeama de lamaie, esenta si untul taiat cubulete. Omogenizati si impartiti in mod egal siropul in vasele cu laptele praf. Daca doriti, puteti adauga nuca prajita, tocata.


Amestecati repede in ambele vase, pentru omogenizare.


Pregatiti foile si incepeti sa le acoperiti cu un strat subtire de ciocolata, alternand culorile. Pe foi mici mie mi-au iesit 6 straturi. Daca faceti pe foi mari veti avea doar 4 straturi. Trebuie sa lucrati repede. Cu cat se raceste siropul veti intinde mai greu ciocolata.


Cand ati terminat puneti deasupra ceva greu - un fund de lemn, spre exemplu si dati la rece pentru cateva ore dupa care o puteti portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lau 1

30.12.2011, 18:20

faina si cred ca si buna

brunetica 1

03.01.2012, 09:38

super

Alexandra Elena 1

02.12.2012, 15:33

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!