Ciocolatesa

de ony in Prajituri, 6 Mar 2011 | 7980 vizualizari

 

e o incercare de amandina imbinata cu negresa; nush dar a iesit ceva foarte bun si savuros :P

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar

 pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri de zahar

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 800 gr apa
  • 3 plicuri capuccino

pentru glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatesa:

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua.

separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta.

se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit.

pentru crema in timp ce se topeste margarina,amestecam praful de budinca cu cacaua,zaharul si laptele si apoi incorporam si batem bine,amestecand continuu pana se ingroasa.

siropul este foarte simplu de preparat: punem zaharul cu apa pe foc,iar dupa ce fierbe adaugam capuccino.

dupa ce blatul se raceste se taie pe jumatate si se insiropeaza din belsug;se adauga crema apoi se pune cealalta jumatate de blat; se insiropeaza si aceasta .

glazura se face din margarina topita cu zaharul,cacaua si apa,se lasa pe foc pana devine cremoasa si se intinde repede peste prajitura.

se poate orna cu orice,eu am ales sa presar nuca de cocos.

TIPS-URI

1

siropul l-am facut in aceasta cantitate pentru ca am vrut sa fac prajitura mai insiropata.

2

in mod normal se face la jumatate de cantitate(siropul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatesa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara