Crostata cu nutela

de loredanaaa in Prajituri, 12 Feb 2013 | 1747 vizualizari

 

De ziua fratelui i-am facut tort si m-am gandit sa-i fac si o crostata .Acest aluat se poate folosi la mai tipuri: tarte, biscuiţi pască etc.

 

INGREDIENTE

  • 375g faina
  • 125g zahar pudra
  • 1ou intreg si un galbenus
  • 200g unt
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu nutela:

Faina se amesteca cu zaharul,un varf de sare, coaja de lămâie


Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt.


Frământaţi totul pana devine o pasta .


Se intinde in forma de salam, înfăşuraţi-o în folie alimentara si puneti-o in frigider pentru minim o ora


Se intinde intr-o tava rotunda,se pune nutela.Se poate pune si gem


Deasupra ii puteti face un model in strise,scris sau desen


Dati in cuptor la 180 grade 10 min in functie de cuptorul dumneavoastra pana prinde o culoare aurie


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata cu nutela" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

loredanaaa 1

12.02.2013, 21:12

multumesc mult la toti,

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:24

interesant si la multi ani sarbatoritului

loredanaaa 1

13.02.2013, 17:53

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crostata cu piersici si caise