Ciolan copt impanat

de claudiaO in Porc, 5 Apr 2014 | 2918 vizualizari

 

Acum vreo 3 ani am servit asa ceva intr-un restaurant din Miercurea Ciuc...era mancarea casei...ne-a placut atat de mult, incat am reprodus-o negresit de cateva ori si acasa...Nu va pot spune cum miroase in casa in timpul prepararii :)

 

INGREDIENTE

  • un ciolan de porc, afumat, cat mai mare - al meu a avut cam 2 kg
  • 1 carnat de tara - afumat - taiat felii - pentru impanat
  • catei de usturoi - vreo 8 catei sanatosi - taiati pe lungime in 2-3
  • mirodenii- piper,cimbru,2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei pentru uns vasul si o lingura pentru uns ciolanul - ca sa se lipeasca de el mirodeniile
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan copt impanat:

Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile.


Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de dinainte cca. 2 ore in apa sa se hidrateze :). Vasul il ungem pe fund cu putin ulei; punem frunzele de dafin si vinul pe langa ciolan, si acoperim vasul cu capacul lui - daca avem loc, daca nu cu o folie de aluminiu - eu nu am acut cum sa pun capacul :(.


Dam la cuptor la foc micut pentru 2 ore -incepe sa se desprinda din loc in loc carnita de os si ciolanul este rumenit frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Noi l-am servit, ca si la restaurant, alaturi de cartofi copti - acordeon, mujdei de usturoi cu iaurt si castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan copt impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bunica 1

05.04.2014, 17:18

Claudia nu te lua dupa cei care sunt la dieta,sa stea acolo)mie-mi place ciolanul asta!

Rocsi 1

05.04.2014, 20:11

Mmm pana la mine a ajuns mirosul

claudiaO 1

07.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciolan bavarez de porc ( Schweinshaxn)