Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate

de Sylvia in Porc, 22 Oct 2014 | 48923 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa , este o reteta de-a lui Jamie Oliver un bucatar pe care il admir foarte mult, pentru simplitatea cu care gateste si pentru savoarea pe care o are mereu mancarea lui. Pentru ca toamna e deja bine instalata si Craciunul ne bate la usa o friptura de porc cu soric crocant nu face decat sa de aduca visul iernii mai aproape.

 

INGREDIENTE

  • ciolan de porc crud ( spata de porc ar fi si mai buna dar nu am gasit )
  • sare de mare bruta
  • piper proaspat macinat
  • o lingura de miere
  • chimion
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • morcov
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei masline
  • vin alb
  • 100 ml supa de legume
  • boia afumata
  • o lingura rosii concetrate( gen pasta de rosii sau bulion)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate:

  Mancarea la cuptor se asorteaza perfect cu vremea rece: este simplu de realizat , o pui la cuptor in 5 minute, uite de ea cateva ore adesea facand treburile casei si caldura si aromele de  invaluiesc brusc cateva ore mai tarziu pentru a-ti aduce aminte ca o masa delicioasa iti va aduce ragazul binemeritat ...este magic sa gatesti la cuptor. 

 In prima etapa se cresteaza ciolanul pe toate partile sa ajungem bine in stratul de grasime care sa se poate elibera de dupa soric si sa aduca crocantul de care avem nevoie. Se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , se stropeste un fir de ulei de masline si se da la cuptor  o ora la 180-190 de grade. 

  Vom obtine asa o carne cu un soric crocant bine rumenita, peste care dupa  o ora adaugam amestecul de supa de legume cu  vin alb ( o cana buna), turnam peste o lingura de miere  si legumele toate tocate  mari. Ceapa poate fi si necuratata, la fel si morcovul , usturoiul se taie in bucati mari, totul este sa fie spalate bine si uscate, la genul acesta de sosuri legumele lasate intregi dau un gust si mai bun, mai rustic. 

   Se demareaza etapa a doua lasand friptura la cuptor la 150 de grade timp de 4-5 ore, temperatura mica si timpul indelungat vor fragezii carnea, ea va ramane crocanta la exterior si va fi moale si se va desface pe fibre la interior. Din cand in cand la interval de 30-45 de minute se toarna sos din tava peste carne ca sa o imbibam de arome si sa o lacuiasca mierea din compozitie . 

   Este genul de mancare care cere timp dar se face singura....puteti sa o serviti cu ce garnitura doriti eu am facut un piure rustic de cartofi cu brocoli si o salata de sfecla rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu mustar si bere