Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata

de La Ancuta in Porc, 22 Mai 2014 | 5259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc
  • 2 cepe albe
  • 2 frunze de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 cescuta bulion
  • 5-6 rosii cherry uscate
  • sare piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet balsamic
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata:

Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 25-30 de minute timp in care intoarcem o data carnea. Scoatem apoi tava din cuptor si adaugam bulionul si rosiile taiate marunt. Mai lasam la cuptor 10-15 minute.


Intre timp pregatim sosul de ceapa caramelizata. Taiem ceapa marunt si o calim in ulei de masline pana devine lucioasa apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc 2 minute. Stingem cu 2 linguri de otet balsamic si mai lasam putin sa fiarba. Oprim focul si turnam sosul peste friptura din tava.


Se serveste calda impreuna su sos si garnitura preferata. Noi am avut orez cu curry.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

22.05.2014, 20:50

Super!

Krystyan Trendy 1

17.06.2014, 06:58

ce bunatate!

La Ancuta 1

17.06.2014, 08:13

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din ceafa de porc cu pasta de tomate