Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic

de Constelatialeu in Porc, 21 Mar 2021 | 4101 vizualizari

 

Imi place sa fac fripturi la cuptor, sa le gatesc la foc mic, timp de 4-5 ore. Asa in tihna, ca nu ne alearga nimeni si inca e gerulet afara,merge sa tinem cuptorul aprins mai multe ore.

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg ceafa de porc
  • catei de usturoi
  • ulei de masline
  • piper colorat
  • cimbru
  • boia dulce
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic:

Am pus la incins o tigaie cu putin ulei, am luat bucata de ceafa si am prajit-o cate 5 min pe fiecare parte. Am crestat bucata de ceafa din loc in loc si am impanat-o cu catei de usturoi. Separat am facut un amestec din ulei de masline, sare, piper macinat, boia dulce si cimbru, am asezat bucata de ceafa intr-o cratita de ceramica ( din preistoricul indepartat, e si ciobita, dar zau ca nu o arunc, ca e tare buna, are greutate si nu lipeste), apoi am uns-o cu amestecul pregatit. Am acoperit bucata de ceafa cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mic si am lasat sa se coaca cca 3 ore, din ora in ora, am uns bucata de ceafa. Dupa 3 ore am scos hartia de copt si am mai lasa cca 1 si 1/2 ore sa se rumeneasca bine.Era sa uit, cratita am asezat-o in tava de la cuptor, tava in care am pus apa si din cand in cand am avut grija sa adaug apa. A iesit o friptura foarte suculenta si delicioasa. Se poate servi cu orice fel d egarnitura, am ales piure d ecartofi si o salata cu ridichii si castravete. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc, gatita la cuptor la foc mic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor