Filet de porc à la Wellington

de JustLoveCookin in Porc, 1 Dec 2010 | 12278 vizualizari

 

Am decis sa nu mai fac asa cum am facut de Halloween,adica sa postez retetele cu o zi inainte, ci sa anticip macar cu o luna,astfel incat sa am meniul de Craciun postat inainte.Voi efectua o serie de incercari iar la urma voi decide care vor fi alesele pentru masa festiva.
Acest Filet de porc à la Wellington este una din sugestii.Se poate pune si pe un pat de ciuperci,insa va asigur ca prosciutto face totul,impreuna cu mustarul bineinteles.Veti simti din plin acest deliciu,si veti intelege de la prima furculita de ce insist cu prosciutto. L-am facut si a fost devorat cu mii de laude,deci cred ca e in meniul de Craciun,unde nu am de gand sa includ multe chestii traditionale,tinand cont si de faptul ca logodnicul meu e italian.Voi incerca sa echilibrez gusturile pe cat posibil.Sa trecem la treaba !

 

INGREDIENTE

  • 700 g muschi de porc (puteti varia cu greutatea)
  • 100 g prosciutto crudo
  • 1 aluat foietaj
  • 1  galbenus pt uns
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • salvie,
  • cimbru,
  • usturoi 3-4 linguri ulei masline (sau unt)
  • mustar (unul bun,poate de Dijon)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Filet de porc à la Wellington:

Cu cateva ore inaintea prepararii animalutului il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam bine cu toate mirodeniile de mai sus,inclusiv sarea,exclusiv mustarul.Multi o pun la sfarsit,insa eu nu reusesc sa inghit mancarea nesarata. Frecand bucata de carne cruda bine bine cu sare,aceasta se topeste si patrunde printre tesuturi destul de adanc.Prajirea o sigileaza si ma sperie faptul ca nu o sa fie destul de sarata pana in centru.(Sa ma fereasca Dzeu de vreo boala cu dieta de genul “no salt”.)

Lasam la frigider cateva ore,eu nu am avut foarte mult timp la dispozitie si am lasat-o mai putin. Apoi o scoatem si o asezam intr-o cratita mai inalta decat bucata de carne,insa cu diametrul apropiat de lungimea ei,in care am pus 3-4 linguri de ulei de masline,sau daca nu aveti,de unt. Prajim bine pe toate partile,inclusiv capetele,pana devine aramie.O infasuram in staniol si o lasam la racit.(Eu din graba am pus-o pe pervazul ferestrei,nu am vrut sa o pun in frigider asa calda.)

Luam bucata de carne racita si o ungem bine cu mustar . Mai intindem putin cu sucitorul aluatul de foietaj, lasandu-l pe hartia lui de copt.In centrul aluatului asezam jumatate din feliile de prosciutto crudo,eu am folosit de Parma, ca e cel mai bun in absolut !! (Puteti dubla cantitatea de prosciutto daca sunteti iubitorii acestui deliciu,ca si mine.) Asezam animalutul peste feliile de prosciutto si il acoperim cu cele ramase.Inchidem cu grija aluatul,sigilandu-l bine.Eu l-am dat prin pesmet,insa nu v-o recomand,cred ca ar ramane mai “sigilat” fara el.Mie mi-a ramas niste aluat si m-am jucat putin,insa intr-o graba extraordinara,dupa cum se vede.

Il punem intr-o tava si-l ungem cu un galbenus de ou diluat cu putin lapte si intepam aluatul in cateva locuri cu furculita. Dam la cuptorul preincalzit la 150 grade C ,timp de 1 ora. Dupa cca 20 minute va incepe sa se rumeneasca.Cand ati decis ca e destul de rumen,acoperiti cu o folie de staniol,sau cu hartie de copt udata si stoarsa.Pentru a evita ca partea de dedesubt a aluatului sa ramana cruda,dupa 30-40 minute intoarceti-o cu fundul in sus,sau daca  ati decorat-o , pe o parte.Lasati pana atinge 1  ora. Va fi coapta la puntul exact,nici in sange nici prea coapta. Asta a fost proba eliminatorie,si a trecut cu A+ toate criteriile.De Craciun voi folosi bineinteles o bucata dubla ca dimensiuni,deci 2 pachete de aluat foietaj,si promit sa il fac mai frumos si sa postez pozele.

Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Filet de porc à la Wellington" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc