Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

de mihaelar63 in Porc, 17 Sep 2015 | 1371 vizualizari

 

Am primit o noua jucarioara adusa de fiul meu din Grecia. Este un vas traditional din ceramica pentru gatit la cuptor . Mai multe informatii puteti gasi aici http://greekfood.about.com/od/glossary/g/yiouvetsi.htm. Vasul frumos si mancarea delicioasa. Misiune indeplinita :D Fasolea este de la mine din gradina, un soi bun, se topeste in gura. Am avut si cateva pastai de fasole verde fideluta prea putine pentru o mancare separata , asa ca le-am incorporat in preparatul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jambon semi-afumat
  • 2 cani fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 cana fasole verde fideluta 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc ):


  1. Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.

  2. Am curatat si spalat legumele.

  3. Am prajit usor ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde rupta marunt, timp de 2-3 minute.

  4. Sarati si adugati rosiile fara pelita taiate cuburi .Amestecul nu este nevoie sa setina mult pe foc se va continua prepararea in cuptor.

  5. Luati vasul de ceramica ce a fost tinut in apa 30 minute . Puneti pe fundul vasului crengutele de mirodenii si jumatate din legumele sotate. Adugati fasolea si jambonul cu tot cu lichidul aferent in care a fiert si deasupra restul de legume.

  6. Puneti capac [ acesta are un mic orificiu pentru eliberarea aburului ] si dati vasul la cuptor timp de o ora.

  7. Serviti mancarica cu mult patrunjel verde presarat deasupra .

  8. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Vasul gastra ca orice vas de ceramica se tine inainte de a fi folosit minimum 30 minute in apa sa se ,, hidrateze''. Se pune in cuptor si apoi se da drumul la caldura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:57

De astea imi esti tu Andreea ? Nu faci schimbul pana te asiguri ce primesti ?

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 16:06

mihaelar63 1

21.01.2016, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de stevie