Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

de mihaelar63 in Porc, 17 Sep 2015 | 1591 vizualizari

 

Am primit o noua jucarioara adusa de fiul meu din Grecia. Este un vas traditional din ceramica pentru gatit la cuptor . Mai multe informatii puteti gasi aici http://greekfood.about.com/od/glossary/g/yiouvetsi.htm. Vasul frumos si mancarea delicioasa. Misiune indeplinita :D Fasolea este de la mine din gradina, un soi bun, se topeste in gura. Am avut si cateva pastai de fasole verde fideluta prea putine pentru o mancare separata , asa ca le-am incorporat in preparatul acesta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jambon semi-afumat
  • 2 cani fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 cana fasole verde fideluta 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc ):


  1. Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.

  2. Am curatat si spalat legumele.

  3. Am prajit usor ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde rupta marunt, timp de 2-3 minute.

  4. Sarati si adugati rosiile fara pelita taiate cuburi .Amestecul nu este nevoie sa setina mult pe foc se va continua prepararea in cuptor.

  5. Luati vasul de ceramica ce a fost tinut in apa 30 minute . Puneti pe fundul vasului crengutele de mirodenii si jumatate din legumele sotate. Adugati fasolea si jambonul cu tot cu lichidul aferent in care a fiert si deasupra restul de legume.

  6. Puneti capac [ acesta are un mic orificiu pentru eliberarea aburului ] si dati vasul la cuptor timp de o ora.

  7. Serviti mancarica cu mult patrunjel verde presarat deasupra .

  8. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Vasul gastra ca orice vas de ceramica se tine inainte de a fi folosit minimum 30 minute in apa sa se ,, hidrateze''. Se pune in cuptor si apoi se da drumul la caldura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:57

De astea imi esti tu Andreea ? Nu faci schimbul pana te asiguri ce primesti ?

Andreea Caroline 1

21.09.2015, 16:06

mihaelar63 1

21.01.2016, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci