Ciolan de porc la cuptor

de trifadalia in Porc, 3 Dec 2018 | 4730 vizualizari

 

"reteta romaneasca".

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ciolan de porc (1,5 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor:

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.

   Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea.

Se adauga si paharul de vin apoi se lasa la rece.

A doua zi carnea se muta intr-un vas de yena cu acel bait cu tot se adauga apa si se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu pentru 120 de minute la 150 de grade C. Daca osul inca nu se poate scoate, se mai lasa la cuptor acoperit cu folia. Se ia folia cand din ciolan se poate scoate osul si se mai lasa jumate de ora pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

intotdeauna lichidul din cratita trebuie sa acopere carnea, in caz ca scade si mai completeaza.

2

se fac crestături în șorici, în zig-zag, astfel încât la cuptor pe acolo să se mai topească din grăsimea de sub el.

3

se cresteaza soricul pana la carne, nu si carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:44

trifadalia 1

04.12.2018, 10:32

da chiar delicios mai ales ca s-a nimerit a fi facut chiar de Ziua nationala a Romaniei doar ca nu cu fasole cum e traditia ci cu ce se vrea

dantes 1

07.12.2018, 10:56

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Șnițel de porc în crustă de mălai