Ciolan de porc la cuptor

de trifadalia in Porc, 3 Dec 2018 | 4945 vizualizari

 

"reteta romaneasca".

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ciolan de porc (1,5 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor:

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.

   Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea.

Se adauga si paharul de vin apoi se lasa la rece.

A doua zi carnea se muta intr-un vas de yena cu acel bait cu tot se adauga apa si se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu pentru 120 de minute la 150 de grade C. Daca osul inca nu se poate scoate, se mai lasa la cuptor acoperit cu folia. Se ia folia cand din ciolan se poate scoate osul si se mai lasa jumate de ora pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

intotdeauna lichidul din cratita trebuie sa acopere carnea, in caz ca scade si mai completeaza.

2

se fac crestături în șorici, în zig-zag, astfel încât la cuptor pe acolo să se mai topească din grăsimea de sub el.

3

se cresteaza soricul pana la carne, nu si carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:44

trifadalia 1

04.12.2018, 10:32

da chiar delicios mai ales ca s-a nimerit a fi facut chiar de Ziua nationala a Romaniei doar ca nu cu fasole cum e traditia ci cu ce se vrea

dantes 1

07.12.2018, 10:56

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc