Ardei umpluti

de Bya Ralu in Porc, 21 Sep 2015 | 3100 vizualizari

 

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost buni,m-am inspirat de la Ligia si Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei potriviti
  • 1,5 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceasca de orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • 1/2 pasta de tomate
  • 2 -3 linguri de faina pentru sos
  • 2-3 foi de dafin
  • sare/piper/boia dulce/cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.


Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si lasam sa se raceasca.


Amestecam carnea cu ceapa si orezul calite, punem patrunjelul proaspat si condimente si amesteca bine.


Incepem sa umplet fiecare ardei cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul de la ardei.


Se aranjeaza in oala (mie mi-au mai ramas 3 bucati care le-am pus in alta craticioara), se umple oala cu apa cat sa nu dea pe afara.


Se lasa jumatate de ora la foc mic sa fiarba,dupa care adaugam pasta de tomate, foile de dafin si sare si piper, acoperim cu un capac sau cu o folie de aluminiu pentru 40 minute.


Daca sunt gata se amesteca faina cu putina apa si zeama de la ardei, se face o compozitie subtire si se toarna peste sosul de ardei (pentru a fi mai gros).


Se mai lasa 5-10 minute dupa care se ia de pe foc.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

roxana_simona 1

22.09.2015, 15:34

Bya Ralu 1

22.09.2015, 15:47

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:31

Ce bine arata gurita frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi cu carnati
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman