Ardei umpluti

de Bya Ralu in Porc, 21 Sep 2015 | 1899 vizualizari

 

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost buni,m-am inspirat de la Ligia si Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei potriviti
  • 1,5 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceasca de orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • 1/2 pasta de tomate
  • 2 -3 linguri de faina pentru sos
  • 2-3 foi de dafin
  • sare/piper/boia dulce/cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.


Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si lasam sa se raceasca.


Amestecam carnea cu ceapa si orezul calite, punem patrunjelul proaspat si condimente si amesteca bine.


Incepem sa umplet fiecare ardei cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul de la ardei.


Se aranjeaza in oala (mie mi-au mai ramas 3 bucati care le-am pus in alta craticioara), se umple oala cu apa cat sa nu dea pe afara.


Se lasa jumatate de ora la foc mic sa fiarba,dupa care adaugam pasta de tomate, foile de dafin si sare si piper, acoperim cu un capac sau cu o folie de aluminiu pentru 40 minute.


Daca sunt gata se amesteca faina cu putina apa si zeama de la ardei, se face o compozitie subtire si se toarna peste sosul de ardei (pentru a fi mai gros).


Se mai lasa 5-10 minute dupa care se ia de pe foc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

roxana_simona 1

22.09.2015, 15:34

Bya Ralu 1

22.09.2015, 15:47

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:31

Ce bine arata gurita frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastitio