Ciorba acra taraneasca

de simona72 in Ciorbe, 11 Mar 2013 | 6678 vizualizari

 

Ciorba asta este o reteta preluata de la mama, asa se gateste pe aici prin Ardeal mai ales iarna, cind musai trebuie sa faci mancare cu ceva afumatura...

 

INGREDIENTE

  • o bucata de aprox 1 kg de scarita afumata
  • 3 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • fasole verde de la borcan sau congelata
  • 2 cartofi
  • o cescuta de orez
  • o lingurita concentrat de legume
  • zeama de varza
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra taraneasca:

Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde daca este congelata. Cind legumele si carnea au fiert suficient ca sa fie fierte, adaugam fasolea, cartofii taiati cubulete si orezul. Mai lasam pe foc sa fiarba si acestea, apoi punem zeama de varza cit dorim noi de acra, o lingurita concentrat de legume.


Cind ciorba da in clocot cu zeama de varza oprim focul si punem patrunjel si marar tocat marunt. Servim cu o lingura de smantina in farfuria cu ciorba.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

simona72 1

12.03.2013, 22:10

Bya Ralu 1

11.06.2013, 13:05

buna ciorbita

babi5 1

19.06.2013, 15:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu afumatura