Ciorba de fasole boabe cu afumatura

de Corinuta in Ciorbe, 31 Aug 2013 | 4437 vizualizari

 

E tare buna daca va place o mancare consistenta. Eu pentru sotul meu, care e fan fasole, gatesc cu drag asemenea mancaruri, chiar daca de multe ori nici nu le gust. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 500 g sunculita afumata
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri ulei
  • 6-8 foi de dafin
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu afumatura:

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.


Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori.


Se taie sunca felii groase cam de un deget si se adauga in oala cu fasole impreuna cu foile de dafin.


Ceapa, morcovii si ardeiul se curata si se toaca cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, apoi se aduga la fasole.


Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc cand sunt toate fierte.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

ciorba se poate acri cu cateva linguri de otet sau zeama de lamaie, sau cu bors

2

inainte de a o lua de pe foc, se poate adauga verdeata tocata, patrunjel de exemplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Corinuta 1

31.08.2013, 21:56

Clau scumpa esti tare draguta, multumesc! Te pup!

diaconta 1

01.09.2013, 16:21

ce dor mi-e de-o fasole

simona72 1

03.09.2013, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura