Ciorba de burta

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 30 Ian 2016 | 3036 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 kg burta ,

1 picior de vaca,

4 morcovi,

2 cepe,

1 telina,

5 catei de usturoi,

5 grame de piper boabe,

3 frunze de dafin,

500 g smantana (iaurt),

5 galbenusuri,

100 ml otet,

50 ml de ulei,

sare

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).


Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.


Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc. Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot. Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.


Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor. Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.


Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa. Se potriveste gustul cu otet si sare. Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:57

O ciorbita mereu bine primita

anca_rm 1

08.02.2016, 13:00

ce dor imi e de o ciorbica de burta , tare buna

Micutza Luana 1

17.02.2016, 15:42

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta