Ciorba de burta

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 30 Ian 2016 | 4870 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 kg burta ,

1 picior de vaca,

4 morcovi,

2 cepe,

1 telina,

5 catei de usturoi,

5 grame de piper boabe,

3 frunze de dafin,

500 g smantana (iaurt),

5 galbenusuri,

100 ml otet,

50 ml de ulei,

sare

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Burta si picioarele se curata de piele si tendoane, se spala bine, se oparesc, se spala din nou cu apa rece. In caz ca aveti piciorul intreg, il spargeti in bucati mai mici. Se pune la fiert piciorul si burta (in caz ca aveti burta prefiarta, ea se pune mai tarziu la fiert).


Cind burta este aproape fiarta, se adauga 2 morcovii, telina, ceapa curatata, spalata si taiata in jumatati sau sferturi, piperul si frunzele de dafin. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt.


Cind burta si picioarele au fiert bine se scot si se racesc. Burta se taie felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege, si se introduce impreuna cu burta intr-o oala curata peste care se strecoara zeama de in care au fiert continuand fierberea pina la un nou clocot. Din galbenusuri si smantana se pregateste un sos cu care se drege ciorba.


Inainte de a-l turna in ciorba, punem usor cu un polonic din zeama fierbinte peste sos si amestecam usor. Daca am turna sosul fara al dilua, avem sanse sa se coaguleze.


Calim 2 morcovi rasi in ulei si il adaugam in supa pentru o culoare frumoasa. Se potriveste gustul cu otet si sare. Ciorba se serveste foarte fierbinte cu mujdei de usturoi, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:57

O ciorbita mereu bine primita

anca_rm 1

08.02.2016, 13:00

ce dor imi e de o ciorbica de burta , tare buna

Micutza Luana 1

17.02.2016, 15:42

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis cu friptura de porc, sos pesto si legume coapte

ieri la 19:31

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

ieri la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

pe 27.09 la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

pe 27.09 la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta