Ciorba ardeleneasca

de mirela0911 in Ciorbe, 15 Apr 2011 | 5419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 buc mica telina
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg ulei
  • 2 lg orez
  • 2 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • zeama de lamaie
  • frunze patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se spala bine pieptul, se taie cubulete si se pune in apa rece cu sare la fiert. Se spumeaza de fiecare data cand este cazul.


Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si legumele sa se caleasca 2-3 minute. Spre sfarsit se adauga si ceapa, se mai lasa putin si se toarna peste apa in care fierbe carnea ( dupa ce s-a limpezit apa). Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana se inmoaie legumele si carnea este fiarta (fiind de pui se face repede).


Separat se pune orezul la fiert (dupa ce s-a spalat de mai multe ori). Cand este aproape gata, se strecoara orezul si se pune in oala cu ciorba. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se sareaza dupa gust si se pune la racorit putin.


Galbenusurile si smantana se amesteca bine, se pune 1-2 polonice de ciorba sa se aduca la ceeasi temperatura, dupa care se toarna peste restul si se amesteca usor. Se acreste in functie de gust cu zeama de lamaie (sau orice altceva doriti), se pune patrunjel verde tocat marunt si se serveste cu ardei iute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

jolygina 1

17.04.2011, 22:46

o portie si la mine

elena1988 1

21.04.2011, 10:15

adry88 1

06.05.2011, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors des de peste