Ciorba ardeleneasca

de mirela0911 in Ciorbe, 15 Apr 2011 | 7788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 buc mica telina
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg ulei
  • 2 lg orez
  • 2 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • zeama de lamaie
  • frunze patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se spala bine pieptul, se taie cubulete si se pune in apa rece cu sare la fiert. Se spumeaza de fiecare data cand este cazul. 

Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si legumele sa se caleasca 2-3 minute. Spre sfarsit se adauga si ceapa, se mai lasa putin si se toarna peste apa in care fierbe carnea ( dupa ce s-a limpezit apa). Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana se inmoaie legumele si carnea este fiarta (fiind de pui se face repede).

Separat se pune orezul la fiert (dupa ce s-a spalat de mai multe ori). Cand este aproape gata, se strecoara orezul si se pune in oala cu ciorba. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se sareaza dupa gust si se pune la racorit putin. 

Galbenusurile si smantana se amesteca bine, se pune 1-2 polonice de ciorba sa se aduca la ceeasi temperatura, dupa care se toarna peste restul si se amesteca usor. Se acreste in functie de gust cu zeama de lamaie (sau orice altceva doriti), se pune patrunjel verde tocat marunt si se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz cu carne de pui si legume