Ciorba cu afumatura si zeama de varza

de lucy2002 in Ciorbe, 11 Ian 2020 | 3148 vizualizari

 

Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe internet si m-am hotarat sa o probez si eu si nu-mi pare rau. Baietii mei au cerut cate doua portii .:D La noi in zona se acreste cu bors, boabe de struguri, otet, lamaie, dar si acesta varianta este super buna.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr scarita afumata
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • o tija de apio
  • 1 ardei capia
  • 50 ml ulei
  • boia de ardei dulce sau iute ( cum va place voua)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 litru de zeama de de varza
  • un pic de cimbru
  • patrunjel verde tocat
  • sare daca este nevoie
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu afumatura si zeama de varza:

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.

Scarita o spalam bine cu apa calda.

Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.

Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si spumuim daca e cazul. Adaugam cartoful.

Dupa ce legumele si carnea sunt patrunse adugam : boiaua de ardei, pasta de tomate si un pic de cimbru si piper.

Zeama de varza se fierbe separat si se adauga dupa gultul fiecaruia. Potrivim de gust si mai fierbem inca 5 minute.

La sfarsit se pune verdeata tocata fin.

 

 

TIPS-URI

1

sarea se adauga in functie de cat de sarata este zeama de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

12.01.2020, 19:36

Rocsi 1

12.01.2020, 20:30

Arata tare bine si cred ca este si foarte gustoasa! Niciodata nu am acrit ciorba cu zeama de varza, desi am tot zis ca o sa incerc si eu macar o data!

Anett 1

30.11.2021, 16:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu cartofi