Ciorba de burta de vita

de ela in Ciorbe, 5 Mar 2012 | 6567 vizualizari

 

azi va dau sa mancati pentru ultima data....am luat hotararea sa nu mai postez retete.....m-am saturat sa tot fac pizza :))))...am ajuns la concluzia ca pierd timpul,ca am lucruri mai importante de facut...consider ca nu sunt o bucatareasa atat de buna si las pe cei care se pricep sa gateasca pentru voi...poate asa,din cand in cand voi mai posta cate o reteta,dar doar daca voi considera ca este ceva deosebit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita congelata,oparita,curatata si taiata fifeluta
  • 500 gr muschiulet de vita
  • 2 oi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml otet balsamic
  • 2 linguri zeama de la ardei iute la borcan
  • 1 lingurita bors magic
  • sare
  • 3 morcovi mai mari
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 ardei rosu capia
  • 1 ardei galben capia
  • 550 gr iaurt gras
  • 200 gr smantana grasa
  • leustean
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta de vita:

Burta o lasam la decongelat cu cateva ore inainte.


Curatam ardeiul si il taiem in doua.Curatam doi morcovi si pastarnacul.Muschiuletul de vita il taiem marunt.Punem la fiert intr-o oala sub presiune ardeiul,piperul,morcovii,sare si pastarnacul in apa(3/4 lichid intr-o oala de 7litri am pus eu).Lasam la foc mare si cand incepe sa fluiere oala,dam la foc mic si din acea clipa lasam 50minute.Oprim focul si luam capacul(cand s-a racit oala).Strecuram supa si o punem inapoi in oala cu muschiuletul,burta de vita si foile de dafin si cu morcovii pasati cu o furculita,timp de 40minute.


Usturoiul il mixam int-un robot mic de bucatarie cu cateva linguri de zeama de la ciorba(am vazut asta la Sylvia :)) ) si il punem in ciorba spre sfarsit.Adaugam zeama de la ardeii iuti,otetul balsamic si borsul.


Lasam deoparte 3 polonice cu ciorba sa se raceasca.


Curatam un morcov,il radem si il punem la calit in doua linguri de ulei cateva minute,pana prinde uleiul culoarea de la morcovi,trecem morcovii printr-o sita si punam uleiul in ciorba ca sa ii dea o culoare frumoasa si stropi de grasime(am vazut asta la Sylvia,Ina si Bunica).


Galbenusurile cu iaurtul si smantana le mixam bine.Punem peste compozitie ciorba lasata la racorit.Adaugam totul in oala cu ciorba lasata si ea 15minute sa se racoreasca.Presaram deasupra leustean tocat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (59)

ela 1

18.06.2013, 15:05

mihaelar63 1

17.10.2013, 02:11

Asta-i farmecul gatitului . Sa schimbi cate ceva , sa nu aiba mancarea acelasi gust Am inceput si eu la greu sa pun legume la ciorba de burta Cred ca nici oala nu o mai ai , pana am vazuteu ciorbita asta buna

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 16:49

foarte gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi