Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Iul 2014 | 4321 vizualizari

 

Stiu, stiu de aniversare oricine face un tort . Eu nu , ca dulciuri, pauza . La noi in casa rar este zi fara ciorba/ supa . La asta ma pricep , asta ofer . Da , si mai stiu ca sunt cei ce o sa spuna ca nu stiu sa fac ciorba de burta . Dar acesta este farmecul , sa combini cum doresti si cum poti , cu ce ai , doar tu esti regina bucatariei tale . Si mai vreau sa va spun ca ma bucur ca suntem toti impreuna Bucatarasi destoinici cu zambetul pe buze . Si... Va iubesc ca sarea-n bucate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta fiarta si feliata
  • 500 gr smanatana 25%
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 ardei iuti [ rosu + verde]
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura hrean razuit in otet
  • 1 varf cutit pudra de curcuma
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei masline
  • ardei iuti din otet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !:

Curatati si spalati legumele .

Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi .

In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi  si piperul boabe .

Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta .

Intr-un bol mare amestecati smantana , oul intreg , mustarul , hreanul , curcuma si zeama de lamaie .

Trageti la o parte oala de pe foc

Diluati amestecul cu smantana turnand  treptat zeama calda din ciorba .

Acest amestec il adugati in ciorba , incet , omogenizand atent .

Stropiti ciorba cu putin ulei de masline .

Puneti in ciorba ardeii iuti taiati rondele si  mai dati la fiert cateva minute .

Dregeti gustul cu sare si daca va place mai acru cu otet de pe ardei iuti conservati .

                                  Pofta buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

Nu se intampla nimic daca puneti oul intreg , doar trebuie amestecat bine cu smantana si treptat cu zeama calduta .

2

Adaugati curcuma la preparate , da o placuta culoare galbuie,in cantitate mica [ un varf de cutit] nu influenteaza gustul mancarii si este foarte benefica pentru digestie si sanatate .

3

Ciorba de burta este mai gustoasa a doua zi cand gusturile si aromele s-au intrepatruns .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sylvia 1

28.07.2014, 18:24

bravoooo la mai multe retete minunate cum sunt toate retetele tale

gaby_duceag 1

28.07.2014, 21:21

Felicitari Mihaela! pentru toata munca ta.
Gatesti grozav, Cezar s-ar abona fara sa stea pe ganduri la masa ta )

dantes 1

29.07.2014, 11:10

Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!