Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Iul 2014 | 7694 vizualizari

 

Stiu, stiu de aniversare oricine face un tort . Eu nu , ca dulciuri, pauza . La noi in casa rar este zi fara ciorba/ supa . La asta ma pricep , asta ofer . Da , si mai stiu ca sunt cei ce o sa spuna ca nu stiu sa fac ciorba de burta . Dar acesta este farmecul , sa combini cum doresti si cum poti , cu ce ai , doar tu esti regina bucatariei tale . Si mai vreau sa va spun ca ma bucur ca suntem toti impreuna Bucatarasi destoinici cu zambetul pe buze . Si... Va iubesc ca sarea-n bucate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta fiarta si feliata
  • 500 gr smanatana 25%
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 ardei iuti [ rosu + verde]
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura hrean razuit in otet
  • 1 varf cutit pudra de curcuma
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei masline
  • ardei iuti din otet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !:

Curatati si spalati legumele .

Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi .

In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi  si piperul boabe .

Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta .

Intr-un bol mare amestecati smantana , oul intreg , mustarul , hreanul , curcuma si zeama de lamaie .

Trageti la o parte oala de pe foc

Diluati amestecul cu smantana turnand  treptat zeama calda din ciorba .

Acest amestec il adugati in ciorba , incet , omogenizand atent .

Stropiti ciorba cu putin ulei de masline .

Puneti in ciorba ardeii iuti taiati rondele si  mai dati la fiert cateva minute .

Dregeti gustul cu sare si daca va place mai acru cu otet de pe ardei iuti conservati .

                                  Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Nu se intampla nimic daca puneti oul intreg , doar trebuie amestecat bine cu smantana si treptat cu zeama calduta .

2

Adaugati curcuma la preparate , da o placuta culoare galbuie,in cantitate mica [ un varf de cutit] nu influenteaza gustul mancarii si este foarte benefica pentru digestie si sanatate .

3

Ciorba de burta este mai gustoasa a doua zi cand gusturile si aromele s-au intrepatruns .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sylvia 1

28.07.2014, 18:24

bravoooo la mai multe retete minunate cum sunt toate retetele tale

gaby_duceag 1

28.07.2014, 21:21

Felicitari Mihaela! pentru toata munca ta.
Gatesti grozav, Cezar s-ar abona fara sa stea pe ganduri la masa ta )

dantes 1

29.07.2014, 11:10

Felicitari!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta