Ciorba cu coaste afumate

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 22 Ian 2015 | 5337 vizualizari

 

Aceasta ciorba a fost un succes si vi-o recomand mai ales acum iarna, cu un ardei iute alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr coaste afumate
  • legume: 1 ceapa, 3 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei gras rosu
  • 3 cartofi mari
  • 1/2 varza de marime medie
  • 1 cutie de 500 gr fasole boabe
  • sare, 1 foaie de dafin
  • 1 cub concentrat de carne
  • 1 cutie cu smantana mica (1 cana)
  • 1 galbenus de ou
  • 1lingura de otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coaste afumate:

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert.

Separat intr-o oala punem la calit cu ulei de malsine legumele curatate si taiate marunt: adica morcovii, ceapa, patrunjelul si ardeiul. Dupa cca 5-7 min cat legumele se calesc la foc mediu adaugam apa in care a fiert costita si punem si bucatile de costita peste legume. Lasam sa fiarba cca 15 minute si aduagam apoi cartofii curatati si taiati si ei cubulete. La fel , punem si varza tocata fideluta, marunt. Cand toate legumele sunt fierte punem si fasolea alba din conserva. Mai lasam cateva minute . 

Smantana se amesteca cu galbenusul de ou si turnam din supa fierbinte, treptat, sa se acomodeze temperatura. Si apoi turnam totul peste ciorba care fierbe la foc ff mic. Amestecam . Gustam de sare, piper si punem otet dupa gust. Eu am folosit si otet de la muraturi si de pe ardei iute, deci miç-a iesit mai iute, dar nu se exagereaza. Mai lasma sa dea un clcoot si stingem. Dupa preferinta servim cu ardei iute.

TIPS-URI

1

Eu am folosit costita care nu a fost fiarta inainte de afumare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coaste afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

simona72 1

23.01.2015, 12:46

Ce bine gatesti!

elucubratiiculinare 1

23.01.2015, 15:14

daca-i cu afumatura, nu refuz

Rocsi 1

24.01.2015, 22:21

Super buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripioare si varza de Bruxelles