Ciorba de pui cu tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 14 Mar 2019 | 4699 vizualizari

 

 Am preparat aceasta ciorbita mai light pe langa un felul doi prea copios . Asa ma gandesc ca s-a  compensant echilibrul caloric !!! La inceput ma pregatisem sa prepar o supa limpede. Pe parcurs dupa fierbere am taiat marunt carnea si legumele si am transformat in ciorbita ce se vede !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr piept de pui fara piele si os
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingura tarhon tocat din otet
  • 1/2 lingurita tarhon uscat maruntit
  • 1 pahar iaurt grecesc 10% grasime
  • otet de la tarhon
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu tarhon:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pieptul de pui se spala .
  3. Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi .
  4. Tot acum se  sareaza si se pune in oala piperul boabe si foaia de dafin .
  5. Cand pieptul de pui si morcovul [cam dupa 30 minute ]sunt patrunse  se scot din oala .
  6. Cartofii se feliaza cuburi mici . Ardeiul rosu se taie cubulete .
  7. Puneti la fiert cartofii si ardeiuul pregatit din timp .
  8. Taiati marunt legumele fierte  si pieptul de pui .
  9. Pescuiti ceapa fiarta si foaia de dafin .
  10. In acest timp s-au fiert cartofii si ardeiul .
  11. Puneti in ciorba cubuletele de legume si carne .
  12. Opriti focul si dregeti gustul cu tarhon si otetul de la tarhon + tarhon maruntit uscat .
  13. Amestecati iaurtul cu zeama calda si apoi il omogenizati in ciorba .
  14. La servire adugati pentru prospetime patrunjel verde .
  15. Gustati si sarati , acriti piparati daca mai este nevoie .
  16.           SA AVETI POFTA BUNA !!!!

TIPS-URI

1

In ultimul timp folosesc iaurt grecesc 10% in loc de smantana . Este mai light si se omogenizeaza bine in ciorba . Nu face cocoloase .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu agurida