Ciorba de burechite

de Toamna07 in Ciorbe, 23 Apr 2013 | 3140 vizualizari

 

Prima data am auzit de ciorba de burechite pe un post de televiziune si mi-a atras atentia diminutivul-burechita,mi s-a parut amuzant.:)
Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc/vita
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cartofi
  • o mana de fasole verde
  • 300 g rosii taiate cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 1 litru de bors
  • patrunjel/leustean
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burechite:

Pentru inceput:



Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.

Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.

Le lasam in asteptare.


Apoi:



Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.



Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .

Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si burechitele pe care le fierbem max.10 minute.



Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)



Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)



Este delicioasa !



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burechite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:06

Adele 1

17.06.2014, 08:30

-Licurici- 1

24.06.2015, 14:43

interesant! imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burechite