Ciorba de burta

de Constelatialeu in Ciorbe, 21 Oct 2013 | 4096 vizualizari

 

Ciorba de burta, de sub burta sau cum imi place mie sa-i spun ,ciorba de sosete flausate...E buna rau,traiasca ala care a inventat-o....

 

INGREDIENTE

  • cca 1,500 burta de vita(daca e posibil sa fie si cu muchie din aia carnoasa)
  • cca 1,500 oase de manzat cu maduva si zgarciuri
  • 2-3 oua
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • smantana
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • otet
  • cc 4 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si ceapa si mai lasam sa fiarba cat se patrund si legumele.Scoatem burta o feliem cat dorim bucatile de mici,curatam de pe oase zgarciurile si putina carne care este si pe punem din nou in cratita.Separat batem 3-4 oua cu putina sare,piper,otet,lingura d efaina si cateva linguri de smantana grasa.Omogenizam totul si cu polonicul luam zeama fierbinte din oala si turnam peste oua,avand grija sa nu se branzeasca,la final cad compozitia am subtiat-o suficient o turnam in oala,care este data dupa foc.Se serveste cu usturoi,ardei iute,fiecare dupa preferinta.

TIPS-URI

1

eu am fiert burta cu oasele si zarzavatul si am dres-o cu ou si smantana a doua zi cand am servit ciorba

2

se adauga suplimentar,smantana,otet,fiecare in functie de gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lavinia 1

21.10.2013, 20:19

una din preferatele mele

MotanLaOale 1

21.10.2013, 20:30

buna buna

laura_n 1

22.10.2013, 15:56

buna tare, de asta l-ai perfuzat pe Padre )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de burtă