Ciorba de burta

de Adi in Ciorbe, 23 Iun 2018 | 2638 vizualizari

 

Ciorba de burta este preferata mea dintre ciorbe, asa ca m-am gandit sa incerc si eu sa o prepar, nu numai sa o comand la restaurante, cand am ocazia.
Nu mai facuse Meri de multa vreme o ciorba de burta, deci a fost bine venita.
Servita cu ardei iute este foarte, foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta prefiarta
  • 3,5 l apă
  • 1 os de vita cu carne
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 g smantana de consum
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 galbenusuri
  • cateva fire de leustean
  • 2 foi de dafin
  • 30 ml ulei
  • otet, dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.


Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.


Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor.


Cand osul este fiert de se desface carnea de pe el, il scoatem din vas, strecuram supa si o punem din nou la fiert adaugand si carnea de pe os si burta taiata fideluta.


Adaugam si legumele calite si lasam ciorba sa fiarba pana cand bucatile de burta sunt bine inmuiate.


Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si smantana.


Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei cu putina sare, apoi il amestecam cu galbenusurile si smantana.


Diluam amestecul cu putina supa fierbinte, apoi il turnam, treptat, in ciorba de burta, amestecand intens, pentru a nu se branzi smantana.


Mai lasam ciorba sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi potrivim gustul cu sare, piper si otet.


Servim ciorba de burta cu ardei iute si potrivita cu cele necesare, dupa gustul fiecaruia.



 

TIPS-URI

1

Nu adaugam otet mult, pentru ca isi adauga fiecare in timpul servirii.

2

De asemeni si usturoi si smantana se mai pot adauga in timpul servirii.

3

Leusteanul este optional, se adauga tot in timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.06.2018, 19:55

Eu nu mananc, dar sotului ii place mult si am zis ca am sa pregatesc si eu candva! Bravo!

Ksenya 1

26.06.2018, 08:01

Felicitari! Nu e usor de gatit aceasta ciorba ca sa iasa buna

- Andreea - 1

06.07.2018, 00:20

De cand tot se roaga sotul sa ii pregatesc ciorba de burta...e preferata lui...Dar daca nu imi iese buna ???Ciorba ta arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana