Ciorba de burta

de MOKUSKA in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 3755 vizualizari

 

Reteta o fac de cel mul 2 ori pe an: de anul nou si imediat dupa ce trece vare, se asterne racoarea de toamna. Nu am mancat ciorba de burta, pana nu am facut acasa, niciodata! Dupa ce am invatat de la sotul meu toate secretele retetei, recunosc este una din ciorbele mele preferatele.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol mare vita (cu putina carne)
  • 500 g burta vita fiarta
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 felii telina
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 300-400 ml smantana
  • 5 galbenusuri
  • sare
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben.


Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat.


Burta punem la fiert 30-40 minute la foc mic, verificam cu furculita sa nu fiarba foarte mult.


Lasam sa se raceasca si tocam fasii mici si subtiri.


(Daca aveti burta nefiarta sa o puneti din timp la fiert, necesita fierbere foarte multa, nu va recomand!)


Intre timp zdrobim usturoiul bine cu putina sare.


Dupa ce a fiert rasolul si a scazut zeama considerabil (maximum 3l), strecuram intr-o oala mai mica zeama (aprox. 5l), lasam sa dea in clocot si turnam usturoiul cu zeama in ea, stingem focul si lasam sub capac pana pregatim restul ingredientelor.


Strecuram si zeama de pe zarzavat (aprox 2l) lasam deoparte.


Zarzavatul fiert, fara cartofi, ceapa si ardei galben, tocam foarte marunt. De asemenea tocam si carnea de vita, daca am avut pe rasol.


Zeama de carne cu usturoi strecuram printr-o sita deasa si lasam la incalzit la foc mic, adaugam zarzavatul, burta si carnea tocata.


Punem la fiert zeama de zarzavat pana da in clocot.


Amestecam intr-un bol cele 5 galbenusuri cu smantana, treptat adaugam cate un polonic de zeama de legume fiarta, rasturnam peste zeama fiarta amestecul de ou, dupa care varsam peste zeama de carne care deja a dat in clocot . Lasam sa dea de 2 -3 ori in clocot si stingem focul.


Adaugam sare si otet dupa gust.


Ciorba este mai gustoasa a doua zi :)


 

TIPS-URI

1

"nici o ciorba fara os"

2

incercati sa nu va abateti de la reteta, chiar daca vi se par banale unele tipsuri:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:56

buna buna

roxana_simona 1

19.12.2014, 16:29

mihaelar63 1

20.01.2015, 11:03

Eu mereu prepar cam la doua luni este ceruta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!