Ciorba de burta

de MOKUSKA in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 7797 vizualizari

 

Reteta o fac de cel mul 2 ori pe an: de anul nou si imediat dupa ce trece vare, se asterne racoarea de toamna. Nu am mancat ciorba de burta, pana nu am facut acasa, niciodata! Dupa ce am invatat de la sotul meu toate secretele retetei, recunosc este una din ciorbele mele preferatele.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol mare vita (cu putina carne)
  • 500 g burta vita fiarta
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 felii telina
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 300-400 ml smantana
  • 5 galbenusuri
  • sare
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben.

Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat.

Burta punem la fiert 30-40 minute la foc mic, verificam cu furculita sa nu fiarba foarte mult.

Lasam sa se raceasca si tocam fasii mici si subtiri.

(Daca aveti burta nefiarta sa o puneti din timp la fiert, necesita fierbere foarte multa, nu va recomand!)

Intre timp zdrobim usturoiul bine cu putina sare.

Dupa ce a fiert rasolul si a scazut zeama considerabil (maximum 3l), strecuram intr-o oala mai mica zeama (aprox. 5l), lasam sa dea in clocot si turnam usturoiul cu zeama in ea, stingem focul si lasam sub capac pana pregatim restul ingredientelor.

Strecuram si zeama de pe zarzavat (aprox 2l) lasam deoparte.

Zarzavatul fiert, fara cartofi, ceapa si ardei galben, tocam foarte marunt. De asemenea tocam si carnea de vita, daca am avut pe rasol.

Zeama de carne cu usturoi strecuram printr-o sita deasa si lasam la incalzit la foc mic, adaugam zarzavatul, burta si carnea tocata.

Punem la fiert zeama de zarzavat pana da in clocot.

Amestecam intr-un bol cele 5 galbenusuri cu smantana, treptat adaugam cate un polonic de zeama de legume fiarta, rasturnam peste zeama fiarta amestecul de ou, dupa care varsam peste zeama de carne care deja a dat in clocot . Lasam sa dea de 2 -3 ori in clocot si stingem focul.

Adaugam sare si otet dupa gust.

Ciorba este mai gustoasa a doua zi :)

 

TIPS-URI

1

"nici o ciorba fara os"

2

incercati sa nu va abateti de la reteta, chiar daca vi se par banale unele tipsuri:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:56

buna buna

roxana_simona 1

19.12.2014, 16:29

mihaelar63 1

20.01.2015, 11:03

Eu mereu prepar cam la doua luni este ceruta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta