Ciorba de burta "a la Dana"

de nadina73 in Ciorbe, 8 Noi 2010 | 11020 vizualizari

 

Sincer eu nu pregatesc ciorba de burta si nici nu o pap ,dar a pregatit-o prietena mea Danuta.Bebe zice ca e de nota 20 si sincer cred.

 

INGREDIENTE

  • 2kg  kg burta curatata
  • picioare de porc (adidasi cum se mai zic)3 bucati
  • oase de vita cu maduva 400 g
  • 2 morcovi razuiti+2 intregi
  • ardei rosu 1 bucata
  • sare
  • 1 capatana de usutroi
  • 8 oua
  • 700 smantana
  • 300 ml iaurt mai acrisor
  • ardei piscos
  • sare de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Dana":

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu.


Se lasa sa fiarba toate aproximativ 1 ora si jumatate. Spre final se pune si usutoiul pisat bine.


Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasii subtiri dupa care se pun in supa strecurata.


Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba de burta.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna otet.


Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iaurtul dupa care se pune in ciorba de burta (atentie! nu fierbinte,ca se strang ouale,se face imbranzita cum se mai zice)


Pofta buna!


Multumesc mult Danuta pentru ciorba de burta si pentru reteta.

 

TIPS-URI

1

ciorba de burta se serveste cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Dana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

11.11.2010, 10:44

foarte buna , imi place reteta, asa cu de toate are gust mai bogat si arata foarte bine!5f!

MIUTA 1

11.11.2010, 12:59

Nadina nu sti ce pierzi si la cum arata cred ca a fost delicioasa.......nota 10* si 5 furcu

Cris2711 1

04.12.2010, 20:11

cand eram mica ,nici eu nu o papam asa ca si tine dar acum place total,mai ales cand o gateste sora mea5 furculite pentru reteta draga Nadine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din ciuperci