Ciorba de burta "a la Dana"

de nadina73 in Ciorbe, 8 Noi 2010 | 11585 vizualizari

 

Sincer eu nu pregatesc ciorba de burta si nici nu o pap ,dar a pregatit-o prietena mea Danuta.Bebe zice ca e de nota 20 si sincer cred.

 

INGREDIENTE

  • 2kg  kg burta curatata
  • picioare de porc (adidasi cum se mai zic)3 bucati
  • oase de vita cu maduva 400 g
  • 2 morcovi razuiti+2 intregi
  • ardei rosu 1 bucata
  • sare
  • 1 capatana de usutroi
  • 8 oua
  • 700 smantana
  • 300 ml iaurt mai acrisor
  • ardei piscos
  • sare de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta "a la Dana":

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu.


Se lasa sa fiarba toate aproximativ 1 ora si jumatate. Spre final se pune si usutoiul pisat bine.


Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasii subtiri dupa care se pun in supa strecurata.


Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razatoarea mica in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba de burta.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna otet.


Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iaurtul dupa care se pune in ciorba de burta (atentie! nu fierbinte,ca se strang ouale,se face imbranzita cum se mai zice)


Pofta buna!


Multumesc mult Danuta pentru ciorba de burta si pentru reteta.

 

TIPS-URI

1

ciorba de burta se serveste cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "a la Dana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

11.11.2010, 10:44

foarte buna , imi place reteta, asa cu de toate are gust mai bogat si arata foarte bine!5f!

MIUTA 1

11.11.2010, 12:59

Nadina nu sti ce pierzi si la cum arata cred ca a fost delicioasa.......nota 10* si 5 furcu

Cris2711 1

04.12.2010, 20:11

cand eram mica ,nici eu nu o papam asa ca si tine dar acum place total,mai ales cand o gateste sora mea5 furculite pentru reteta draga Nadine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca din carne de porc