Ciorba de Burta a la Nico

de nico15 in Ciorbe, 12 Dec 2010 | 7931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de burta prefiarta
  • 1 ciolan de vita
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 3-4 litri apa pentru fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei
  • piper, sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Burta a la Nico:

Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita.



Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari,


aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.


Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba.Punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.



Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoare, il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand a-l adauga mai tarziu.



Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient. Vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute. Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.



Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA,


Se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzi si a modera temperatura.



Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.





Pofta Buna



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Burta a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:11

buna rau

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:30

exact cum imi place mie Nico!

mamaieelena 1

14.12.2010, 23:18

apetisanta ciorba si ardeiul ala iute iti face cu ochiul buna rau,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare