Ciorba de burta clujana

de adasev12 in Ciorbe, 29 Aug 2010 | 10201 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la un amic care lucreaza ca ospatar intr-un restaurant cu pretentii din Cluj...nu dau nume, ca nu facem reclama...de cand am facut-o prima data a ramas fidela acestei retete...apropo...acelasi tip mi-a mai zis ca ciorba de burta adevarata cand ajunge in farfurie trebuie sa fie doar ciorba si burta...fara nici o urma de leguma...

nu am facut prea multe poze, fiindca nu aveam de gand sa o postez pe site...apoi m-am razgandit...

 

INGREDIENTE

  • burta cam 1 kg...eu folosesc gata fiarta( aici  doar asa este)
  • un os de vita , cam 400 grame
  • zarzavat - de toate felurile: patrunjel, ceapa, telina, morcovi, ardei, pastarnac...
  • 4-5 oua
  • 2 cutii de smantana de 200 grame
  • boabe de piper
  • 2 lamai
  • usturoi, cam o jumatate de capatana
  • ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta clujana:

se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare.


se lasa la fiert cam 40-50 min.


se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba .


se pune din nou la foc.


burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se adauga in ciorba. eu folosesc gata fiarta asa ca nu mai e nevoie sa o fierb. daca o faceti cu burta prefiarta o fierbeti inainte separat si apoi o adaugati la ciorba.


usturoiul se zdrobeste bine si se adauga in ciorba,


se pune un ardei iute, si putina zeama dar atentie sa nu fie prea iute...asta vedeti in functie de cat de iuti sunt ardeii...


se storc bine lamaile si se adauga in ciorba.


se mai lasa la fiert vreo 10-15 min max. se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se stampere putin, cam vreo 15 min.


din galbenusuri si smantana ( mai pastrati un pic de smantana pt cand serviti, la asa ciorba) se face o maia , se omogenizeaza bine , se subtiaza cu ciorba si apoi se adauga in ciorba. daca o puneti cand ciorba e prea fierbinte, se va strange si ii va da un aspect neplacut. se mai potriveste de sare si de acru, eventual cu otet.


la masa se poate servi cu smantana si ardei iute. dupa gust.


pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta clujana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

vero_closca 1

30.08.2010, 15:51

mihaelar63 1

02.09.2010, 16:22

5 furculite da , ai dreptate zarzavatul nu trebuie sa se vada , cu foarte mici diferente asa o fac si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

09.09.2010, 10:09

ce pofta imi e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta