Ciorba de burta de vita

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 19 Aug 2016 | 18079 vizualizari

 

In general, barbatii sunt innebuniti dupa ciorba asta.

 

INGREDIENTE

  • un os de vita (410 g);
  • o tija de apio;
  • doi morcovi;
  • o ceapa;
  • sare;
  • apa;
  • 900 g burta de vita prefiarta si feliata;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3 linguri otet sau dupa gust;
  • o capatana de usturoi;
  • 3 oua;
  • 400 ml smantana grasa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta de vita:

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare.

Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu legumele. Dupa ce acestea din urma s-au fiert, se scot din ciorba si se arunca (se poate scoate si osul). *Pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa daca este necesar.*

Intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei se caleste un morcov (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mica), adaugand 1-2 linguri de apa si putina sare.

Morcovul calit se adauga peste ciorba, iar aceasta se pune din nou la foc, adaugand 3 linguri de otet (sau dupa gust) si o capatana de usturoi (curatata de foi, spalata si presata). Se fierbe circa 3 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se bat ouale, apoi peste ele se adauga smantana grasa si se omogenizeaza. Se toarna compozitia peste ciorba si se amesteca.

Ciorba de burta se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

Se mai poate adauga smantana, otet sau usturoi, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Aletta 1

24.08.2016, 13:55

Nu am mancat niciodata :">

Bya Ralu 1

30.08.2016, 23:15

si mie imi place mult ciorbita

mihaelar63 1

31.08.2016, 01:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu sunculita