Ciorba de burta de vita

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 19 Aug 2016 | 4520 vizualizari

 

In general, barbatii sunt innebuniti dupa ciorba asta.

 

INGREDIENTE

  • un os de vita (410 g);
  • o tija de apio;
  • doi morcovi;
  • o ceapa;
  • sare;
  • apa;
  • 900 g burta de vita prefiarta si feliata;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3 linguri otet sau dupa gust;
  • o capatana de usturoi;
  • 3 oua;
  • 400 ml smantana grasa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta de vita:

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare.


Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu legumele. Dupa ce acestea din urma s-au fiert, se scot din ciorba si se arunca (se poate scoate si osul). *Pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa daca este necesar.*


Intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei se caleste un morcov (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mica), adaugand 1-2 linguri de apa si putina sare.


Morcovul calit se adauga peste ciorba, iar aceasta se pune din nou la foc, adaugand 3 linguri de otet (sau dupa gust) si o capatana de usturoi (curatata de foi, spalata si presata). Se fierbe circa 3 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.


Intr-un castron se bat ouale, apoi peste ele se adauga smantana grasa si se omogenizeaza. Se toarna compozitia peste ciorba si se amesteca.


Ciorba de burta se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.


Se mai poate adauga smantana, otet sau usturoi, dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Aletta 1

24.08.2016, 13:55

Nu am mancat niciodata :">

Bya Ralu 1

30.08.2016, 23:15

si mie imi place mult ciorbita

mihaelar63 1

31.08.2016, 01:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz cu iaurt