Ciorba de capete de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Dec 2010 | 19201 vizualizari

 

Ciorbita aceasta o fac pentru mine fara smantana in post . Sotului ii adaug smantana , asa ca ,, impac si capara si lupul si ...'' pe toata lumea !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capete de salau , crap , somn  [ eu am tot avut adunatela congi ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 3 linguri orez
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet
  • zeama lamaie
  • smantana
  • tije de telina [apio]
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de capete de peste:

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .


Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari


Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .


La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .


CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .

 

TIPS-URI

1

Daca va place ciorba de burta puteti sa ,, terminati ''si pe cea de peste la fel . smantana o amestecati cu 2-3 linguri de mustar , un galbenus de ou , amestecati totul , diluati cu zeama calduta si adaugati la restul ciorbei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de capete de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

pompierulpescar 1

06.09.2011, 17:13

Oare?

Bya Ralu 1

03.05.2014, 22:18

babi5 1

12.12.2014, 20:16

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta