Ciorba de capete de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Dec 2010 | 21042 vizualizari

 

Ciorbita aceasta o fac pentru mine fara smantana in post . Sotului ii adaug smantana , asa ca ,, impac si capara si lupul si ...'' pe toata lumea !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capete de salau , crap , somn  [ eu am tot avut adunatela congi ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 3 linguri orez
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet
  • zeama lamaie
  • smantana
  • tije de telina [apio]
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de capete de peste:

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .


Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari


Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .


La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .


CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .

 

TIPS-URI

1

Daca va place ciorba de burta puteti sa ,, terminati ''si pe cea de peste la fel . smantana o amestecati cu 2-3 linguri de mustar , un galbenus de ou , amestecati totul , diluati cu zeama calduta si adaugati la restul ciorbei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de capete de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

pompierulpescar 1

06.09.2011, 17:13

Oare?

Bya Ralu 1

03.05.2014, 22:18

babi5 1

12.12.2014, 20:16

T

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

ieri la 21:07

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

ieri la 20:17

Nectar de corcoduse

de anuta 1

ieri la 12:18

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taranesca de legume