Ciorba de caprioara

de katty in Ciorbe, 11 Ian 2017 | 130 vizualizari

 

O ciorba aromata, extrem de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de caprioara cu os
  • 1 morcov
  • 1 tije praz
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura orez
  • cimbru
  • salvie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa +ptr servit
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara:

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa, cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata.  Daca este nevoie, mai completam cu apa calda. Curatam prazul si morcovul si le taiem rondele subtiri. In uleiul incins, calim mai intai morcovul putin, apoi adaugam prazul. Cand legumele s-au inmuiat, le dam deoparte. Cand carnea incepe sa se inmoaie, adaugam orezul spalat, legumele, sare, piper negru macinat, cimbru si salvia. Mai fierbem 15 minute. Amestecam intr-un castron, smantana, otetul si galbenusurile. Adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand pana se infierbanta bine, apoi turnam amestecul in ciorba. Dam vasul jos, il acoperim. Servim ciorba fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere difera, in functie de cat de frageda este caprioara.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de caprioara-0
Ciorba de caprioara-1

COMENTARII (13)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.01.2017, 09:55

dantes

dantes 1

12.01.2017, 10:04

miki_a

miki_a 1

13.01.2017, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!