Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia

de mihaelar63 in Ciorbe, 5 Noi 2016 | 1113 vizualizari

 

 Am in ,, palmares''  diferite ciorbe de perisoare , cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii kapia macinati in combinatie cu smantana .Ce sa mai zic ?Ca pieptul de pui folosit provine de la puii soacrei :D ,iar legumele din gradinuta mea .O alta reteta rapida de  ciorba preparata in 30 minute .

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 felie mare de telina
  • 4 linguri ardei kapia tocati
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri rase orez
  • sare
  • 1 pahar smantana
  • patrunjel verde

Perisoare

  • 500 gr piept pui
  • 2 cepe verzi mici
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • fulgi chilli
  • zeama de lamaie - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia:


  1. Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ].

  2. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu taietor . Dati cateva impulsuri si verificati sa nu maruntiti prea tare legumele .

  3. Se pun legumele tocate la calit in ulei . Adugati si orezul .

  4. Adugati ardeii kapia tocati [ tot in vasul blenderului ]

  5. Infierbantati rapid 2 l apa in fierbator si adugati peste legume .

  6. Apa se pune cand orezul este sticlos .Sarati.

  7. In acelasi vas al blenderului adugati carnea de pui taiata bucati si restul ingredientelor pentru perisoare.

  8. Tocati . In acelasi timp se si amesteca .

  9. Opriti blenderul si il scoateti din priza . Scoateti cutitul din amestecul de carne .

  10. Pregatiti un bol cu apa si cu mainile umezite formati perisoare de marimea preferata . Se pun direct in zeama care fierbe .

  11. Intensitatea fierberii trebuie redusa cand se introduc perisoarele .

  12. In 10 minute perisoarele sunt patrunse .

  13. Gustati si adugati sare daca este necesar .

  14. Diluati smantana cu zeama calda si adugati la ciorba .

  15. Acriti cu zeama de lamaie dupa gust si piparati .



  16. Serviti cu patrunjel verde tocat .

  17. Poifta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Folositi smantana mai grasa aceasta nu se face cocoloase in supa/ciorba .

2

Daca doriti ca preparatul sa fie mai light folositi iaurt grecesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de pui , smantana si kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:28

Rocsi esti servita cu mare drag

anca_rm 1

07.11.2016, 10:13

vaiii ce ciorbica buna ai pregatit

Valclaudia 1

23.11.2016, 07:21

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui