Ciorba de cartofi

de nyana in Ciorbe, 29 Noi 2009 | 6896 vizualizari

 

foarte simpla foarte buna

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov mare
  • o telina
  • un pastarnac
  • 2 ardei rosii
  • o ceapa potrivita
  • 2 cartofi mari
  • o conserva rosii taiate
  • 250 ml bors
  • 3 cani apa
  • o legatura patrunjel
  • sare piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi:

Se curata  ceapa ,morcovul, telina, pastanacul si ardeii, se spala bine si se calesc in uleiul incins bine intr-o oala de 3-4 litrii.

Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga cele 3 cani de apa ,sarea si piperul se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Intre timp curatam cartofii de coaja ii taiem bucati potrivite si ii lasam intr-un bol cu apa . Dupa ce s-au fiert legumele se adauga cartofii si se lasa la fiert cu capacul pus.  Dupa ce au fiert si cartofii adaugam rosiile din conserva  si borsul lasand la fiert 10 minute . Dupa cele 10 minute gustan sa mai potrivim de sare si piper apoi adaugam patrunjelul tocat marunt si inchidem focul.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

optional se poate servi cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

29.11.2009, 17:31

cu smantana nu am mancat niciodata, dar ciorba asta este printre preferatele mele! dar mie imi place mai mult sa fie acrita cu zeama de varza, este nemaipomenita!

nyana 1

05.12.2009, 23:41

borsul este facut de soacra mea dar am s-o intreb si iti voi spune

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi