Ciorba de fasole uscata

de Corinuta in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 965 vizualizari

 

O ciorbita tare buna, eu nu sunt fan fasole uscata, dar asta mi-a placut! Ispirata am fost de reteta Gabrielei, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper macinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate repeta operatiunea, de 2-3 ori, dar nu cred ca e neaparat necesar.


Se curata ceapa, morcovii si ardeiul si se toaca. Morcovii, ardeiul si foile de dafin se pun la fiert impreuna cu fasolea. Ceapa se caleste putin in ulei incins, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, se adauga boiaua si oregano, se amesteca bine si se ia de pe foc.


Cand ciorbita e aproape gata se adauga ceapa cu rosille, se lasa sa mai dea in cateva clocote si se ia de pe foc.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

la sfarsit, puteti adauga in ciorba un pumn de frunze de patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

20.07.2013, 17:31

Buna trebiue sa fie!

diaconta 1

20.07.2013, 22:12

Offfffff ce dor mi-e de-o ciorba de fasole

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 09:54

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata, cu carnat afumat