Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter

de Panacris in Ciorbe, 6 Aug 2013 | 6379 vizualizari

 

Testul de anduranță a continuat chiar dacă s-a terminat concursul!;) Cât mai pot, supun oala minunată le teste;)

 

INGREDIENTE

  • carne de vită cca. 400 g.,
  • legume pentru borș românesc congelate cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • borș Magic 2 linguri,
  • verdeață ( pătrunjel, leuștean și coriandru) cca. 2 linguri,
  • iaurt grecesc cca. 4 linguri,
  • ouă 2 bucați.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter:

Am plecat de la rețeta http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-pui-cu-tarhon-in-vas-zepter-38096.html dar am deviat și am folosit carnea de vită, ce mereu îmi dă emoții, că nu se va găti bine!;) 

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cel puţin odată pe săptămână acest tip de carne roşie. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc (exceptând cotletul), specialiştii spun că are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Are fier, situându-se pe locul trei în topul produselor care conţin această subtanţă minerală, după cereale şi seminţe. De asemenea, este cea mai bună sursă de vitamina B12, vitamina B6 Niacina şi Riboflavin, având, totodată, şi un conţinut ridicat de creatină, substanţă care ajută la dezvoltarea corespunzătoare a sistemului muscular. Nu lipsesc nici minerale ca zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat, substanţe foarte importante pentru organism.

Se pune carnea de vită la fiert, cca. 15  minute, acoperit, apoi se aruncă apa, se spală carnea și se pune cu apă curată din nou la fiert (se pune cca. 1000 ml apă, atenție când se gătește în minunatul vasul Zepter nu există evaporare).  După ce se ajunge la punctul de fierbere, se adaugă legumele congelate, se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mediu, până ce acul de pe indicatorul Termocontrolului, ajunge, la jumătate zonei verzi, se ridică capacul se asezonează de sare, apoi se acoperă și se oprește focul.(Ciorba continuă să se prepare chiar dacaă focul este oprit, asta datorită căldurii acumulate la baza vasului).
După cca.  jumătate de oră se dă din nou drumul la foc, se  adaugă cele 2 linguri de borș Magic și  verdeața tocată mărunt.  Apoi se dă un clocot, se oprește focul, se lasă aproximativ 10 minute să se “linisteașcă” și se  drege ciorba cu două gălbenușuri amestecate cu iaurt. Se servește fierbinte cu ardei iute;) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă albă de văcuță, preparată la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu chiftelute din ficat de pui