Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse

de Adi in Ciorbe, 17 Sep 2018 | 5958 vizualizari

 

„Provocarea GastroArt”
Pentru ca este una dintre ciorbele copilariei mele, preparata de bunica mea, m-am gandit ca este chiar perfecta pentru a participa cu ea la „Provocarea GastroArt”.
Este o ciorba de cartofi cu multe legume, in special radacinoase, pe care noi o serveam cu ceapa rosie, iar bunicul mai punea alaturi si un țoi cu țuică de prune din productia proprie.
Zicea el ca merge bine cu ciorba acra.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1/4 radacina de telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 250 ml bulion de corcoduse
  • sare
  • cimbru
  • frunze de telina
  • patrunjel verde
  • 100 ml ulei
  • 3 l apă
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse:

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins.

Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se amesteca bine si se lasa la calit pana cand toate legumele incep sa se patrunda.

Se adauga apoi, apa fierbinte si se lasa ciorba sa fiarba pentru cateva clocote.

Intre timp, se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi mai mari.

Se adauga in ciorba, cand legumele sunt aproape fierte.

Se adauga si putina sare si putin cimbru uscat.

Cand cartofii incep sa se patrunda, se adauga bulionul de corcoduse, preparat anterior si pastrat la borcane.

Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul curatat si tocat in cuburi si frunze de telina tocate marunt.

Acestea dau ciorbei o aroma placuta.

Se mai potriveste gustul ciorbei de cartofi cu cele necesare, iar dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.

Este o ciorba gustoasa, acrisoara si placut aromata, de la cimbru si frunzele de telina.

TIPS-URI

1

Ardeiul se va adauga spre final de fierbere pentru a se mentine usor crocant.

2

Se mai poate adauga si marar verde sau leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.09.2018, 19:32

Cat de buna trebuie sa mai fi fost! Ca aspect este grozava!

mihaelar63 1

20.09.2018, 10:46

Felicitari , Adi

laura_n 1

20.09.2018, 14:40

Bravo, Adi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura